Frequently asked questions

Hier verzamelen we de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we krijgen over samenwerken met Ecopods, en over onze producten zelf. Nog een andere vraag? Laat dan zeker wat weten via info@ecopods.be.

Onze producten zijn samengesteld op basis van melkzuur, kokosolie, ethanol, citroenzuur en alkylpolyglycoside. Afhankelijk van de verhouding van deze ingrediënten wordt een verschillende product verkregen.

Ook de oppervlakte-actieve stoffen zijn eigen aan een specifiek product en zorgen ervoor dat het goed is in wat het moet doen.

Onze producten voldoen aan de criteria van het EU Ecolabel. Dit wordt niet op de verpakking vermeld omdat dit Ecolabel rekening houdt met gebruik van een bulkverpakking tijdens het productieproces. Door de producten aan te bieden in bulk (zonder verpakking) of standaardverpakking (b2c), wijken we af van deze standaard. Het product wordt hierdoor natuurlijk niet minder ecologisch!

In ideale omstandigheden (op kamertemperatuur of iets koeler, op een droge plek) zijn de capsules tot 3 jaar prima te bewaren. Omdat niet alle capsules bewaard worden in de verpakkingen zoals wij ze voorzien, communiceren we een houdbaarheid van 2 jaar naar de eindgebruiker.

In onze licht -en luchtdichte zakjes blijven de capsules het best bewaard. Blootstelling aan licht en lucht is echter geen probleem. Hierdoor kunnen de capsules ook in bokalen of potten bewaard worden. Blootstelling aan extreme temperaturen kan wel zorgen voor beschadiging aan de capsules.

Probeer de capsules ook niet met teveel dicht bij elkaar te bewaren, hierdoor kunnen de capsules wat gaan zweten. Dit gaat niet ten koste van de werking van het product, maar het maakt de handling wat minder aangenaam.

De Floor Cleaner wordt rechtstreeks in een emmer gebruikt en dient verdund te worden in minstens 5 liter (warm) water. Het concentraat blijft werkbaar tot verdunning in 15 liter water.

De andere capsules (allesreiniger, keukenontvetter en badkamerreiniger) worden gebruikt in een fles en zijn te verdunnen in 500 tot 750 milliliter (warm) water. We voorzien zelf flessen van 500ml, dit zorgt voor een iets krachtiger product.

Floor Cleaner: Nadat dit product verdund is in minimaal 5 liter water, is dit product bruikbaar op alle soorten vloeren. Toch niet helemaal zeker? Gebruik dan extra water bij de verdunning van de capsule. Zo wordt het product wat zachter.

All Purpose Cleaner: Dit product kan gebruikt worden op alle oppervlakken, en is daarnaast ook erg geschikt voor het reinigen van de ramen. Spuit het product steeds op een bijhorende doek, en reinig hiermee het vervuilde oppervlak.

Degreaser: Deze krachtige ontvetter is geschikt voor gebruik op alle harde oppervlakken. Spuit het product steeds op een bijhorende doek, en reinig hiermee het vervuilde oppervlak. Bij ernstige vervuiling kan er rechtstreeks op het oppervlak gespoten worden, spoel dan zeker nog na met water.

Bathroom Cleaner: Dit product kan gebruikt worden op niet poreuze oppervlakken. Spuit de badkamerreiniger steeds op een bijhorende doek, en reinig hiermee het vervuilde oppervlak. Bij ernstige vervuiling kan er rechtstreeks op het oppervlak gespoten worden, laat maximaal 2 minuten inwerken en spoel dan zeker nog na met water. Dit product is niet geschikt voor gebruik op marmer en andere natuursteen.

Ja, Ecopods zijn vegan en cruelty free. We gebruiken geen dierlijke ingrediënten en hebben de producten nooit op dieren getest. Het melkzuur wordt gewonnen uit gefermenteerde bieten.  

Winkelwagen
De waardering van ecopods.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.
Scroll naar boven