Het gebruik en de werking van Ecopods

De basis ingrediënten

De basis ingrediënten van Ecopods zijn van natuurlijke oorsprong. Ze zijn daardoor zacht in gebruik en kunnen op de meeste oppervlaktes gebruikt worden. De wateroplosbare pods zorgen ervoor dat de producten perfect gedoseerd zijn. Op deze manier gebruik je nooit te veel product. In dit artikel leggen we het gebruik en de werking van Ecopods uit. We doen dit aan de hand van de pH waardes.

We hebben 4 verschillende pods die volstaan voor alle huishoudelijk klussen. De werking van het product hangt af van de ingrediënten en van de pH-waarde. Vandaag gaan we dit verschil proberen uit te leggen.

 

PH-waarde:

Alle vloeistoffen bestaan uit een pH-waarde, de pH is een maat voor de zuurtegraad van een vloeistof. De pH-waarde heeft een schaal van 0 tot 14.0. Een pH-waarde van 7.0 is neutraal. Zuiver water heeft deze waarde. Elke stap in de pH-waarde maakt het product tien keer sterker. PH 6 is dus al tien keer zuurder dan pH 7, maar pH 3 is dus al 10.000 keer zuurder dan 7.

Zure pH-waarde:

Een pH-waarde van 0 – 6,9 noemen we zuur. Zure schoonmaakproducten zijn bedoeld om kalk en roest aanslag te verwijderen. Iedereen kent het verhaal wel dat je een roestige spijker schoon krijgt met Cola. Dat komt omdat Cola een pH-waarde heeft van 2,5.

De werking en het gebruik van Ecopods producten is per schoonmaakmiddel verschillend. Ecopods Bathroom Cleaner heeft een pH-waarde van 3,0 +- 0,5* (sol. 3%) en is hardnekkig tegen kalk en vieze geurtjes. De Bathroom Cleaner laat de badkamer en toilet glanzend achter. Gebruik dit product niet op delicate en natuurlijke oppervlakten. Veel natuurlijke oppervlakten (zoals marmer en beton) bestaan uit kalk, en een zuur product zoals de sanireiniger, wilt kalk juist oplossen. 100% marmer wordt nog maar weinig gebruikt in een hedendaags huis, meestal is het een composiet van marmer.  Bij twijfel, verstuif het product eerst op de doek en reinig dan het oppervlak. Start bij voorkeur op een niet zichtbare plaats.

Alkalische pH-waarde:

We noemen producten met een pH-waarde van 7.1 -14 alkalisch of basisch. Hoe alkalischer een product is, hoe hardnekkiger het is tegen vet. Alkalische producten (=o.a. zeep, soda, ammonia) worden dus gebruikt tegen vet en vuil.

De pH-waarde is van invloed op het gebruik en de werking van Ecopods. Ecopods Floor Cleaner, Degreaser en All Purpose Cleaner zijn alkalische producten. Het verschil tussen deze pods zijn de oppervlakte-actieve stoffen.  Bij de ontvetter zijn deze gericht om vet los te maken en op te laten lossen. Voor de allesreiniger zijn ze gericht om vet en vuil op te lossen, het product snel te laten drogen voor een streeploos resultaat. De allesreiniger is bedoeld voor alle gladde ondergrond zoals glas, tegels en kunststof. De vloerreiniger richt zijn poetskracht op vuil op te lossen.

Wat is handig om te onthouden:

  • Ecopods Bathroom Cleaner: is een vloeistof met een zure pH-waard. Dit betekent hardnekkig tegen kalk en roest. Vanwege de zuurtegraad moet je oppassen met natuurlijke, poreuze materialen.
  • Ecopods All Purpose: Is een alkalisch product. Verwijdert vet en vuil. Gemaakt om te gebruiken om gladde oppervlakken en geeft een streeploos resultaat.
  • Ecopods Degreaser: een alkalisch product dat zich volledig richt op het verwijderen van vet.
  • Ecopods Floor Cleaner: een licht alkalisch product dat zich vooral richt op het verwijderen van vuil.

*pH-waarde van de Ecopods gelden bij verdunning met water. Voor de Bathroom Cleaner, Degreaser en All Purpose is dit 500 ml, voor de vloerreiniger is dit 5 liter.

Winkelwagen
De waardering van ecopods.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.
Scroll naar boven