In 4 stappen BBQ schoonmaken

Het einde van de zomer nadert, waardoor het tijd is voor BBQ schoonmaken. Vraag jij je af hoe je een barbecue schoonmaakt? De kans is groot dat je op je laatste tuinborrel er niet meer aan hebt gedacht om de BBQ goed schoon te maken, welke vol zit met vet en vuil. Maak je gril winterklaar met onze BBQ schoonmaken tips.

BBQ schoonmaken, waar begin je?

De asresten van de barbecue weggooien is het gemakkelijke deel, maar het BBQ rooster schoonmaken is pas de echte uitdaging. Gegrild vlees op het rooster kan een nachtmerrie zijn om weg te krijgen, zeker als je niet weet wat je moet doen. Leer in slechts 4 eenvoudige stappen hoe je een barbecue schoonmaakt, zodat je straks in het nieuwe seizoen weer je vis, vlees en groentes kunt omdraaien op een wonderschone grill.

1 – Maak de BBQ schoon na het grillen

Om te beginnen moet je nooit proberen een BBQ schoon te maken als deze geheel is afgekoeld, maar toeslaan terwijl de ijzers heet zijn. Zorg ervoor dat het veilig is om dat te doen, dat wil zeggen dat jij je handen niet brandt. En veeg de rommel meteen na het grillen met een vochtige doek weg, terwijl het rooster nog warm is, maar niet heet genoeg om je te branden. Dit scheelt je een hoop poestwerk achteraf.

2 – BBQ rooster schoonmaken

Voor velen is de grootste uitdaging een BBQ rooster schoonmaken. Deze zit vol vet en verbrande etensresten. Hoe kan je het beste het rooster BBQ schoonmaken? Wij hebben daar dé oplossing voor. Gebruik de degreaser van Ecopods. Haal het rooster van de barbecue af en spray deze in met Ecopods degreaser. Laat de degreaser enkele minuten intrekken, waarna je heel eenvoudig de achtergebleven etensresten eraf borstelt. Veeg het rooster daarna schoon met een doek of keukenpapier. De Ecopods degreaser is een krachtige ontvetter, welke je ook bijvoorbeeld in de keuken bij vieze pannen kunt gebruiken.

3 – Binnenkant BBQ schoonmaken

Heb je het BBQ rooster schoon? Dan is het tijd voor binnenkant BBQ schoonmaken. Start eerst om de resterende kolen en asresten uit de barbecue te verwijderen. Is deze helemaal leeg, dan kan je aan de slag met een doekje, water en allesreiniger van Ecopods. Vind je nog grote etensresten die je moeizaam weg krijgt? Behandel deze plekken met een staalborstel. Voor een ultiem stralend resultaat gebruik je de Ecopods degreaser ter nabehandeling.

4 – Buitenkant barbecue schoonmaken

De laatste stap is de buitenkant barbecue schoonmaken. Hard poetsen is waarschijnlijk niet nodig, maar het is wel zo prettig om even een vochtige doek over de buitenkant te halen. Jouw barbecue is nu van binnen en buiten stralend schoon en winterklaar.

Wil je meer weten over de wateroplosbare capsules Ecopods? Neem dan zeker eens contact met ons op. Onze capsules zijn echte krachtpatsers en maken bijzonder goed schoon. Duurzaam in gebruik, omdat je thuis de flessen met een Ecopod capsule en water vult. Zo beperk je het plastic afval tot een minimum.

Winkelwagen
De waardering van ecopods.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.
Scroll naar boven